2018-03-20 10:46:14• hírek • Szatmár.ro

Heti programajánló március 25-ig

Nézz bele programajánlónkba - bízunk benne, hogy te is találsz benne neked való programot!

 

Mozi


Tomb Raider 3D - A rettenthetetlen, független fiatal nő, Lara Croft kislány volt még, mikor édesapja, a különc kalandor nyomtalanul eltűnt. Most, 21 évesen, csak él bele a világba; East London nem túl bizalomgerjesztő utcáit rója biciklis futárként, miközben alig telik neki lakbérre, és alig ér oda időben a főiskolai előadásokra. Mindenáron a saját lábán kíván megállni, így nem hajlandó átvenni apja cégbirodalmának irányítását, ahogy az is szent meggyőződése, hogy Lord Croft még él. Hét év eltelte és a tényekkel való folytonos szembesítés dacára Lara elindul, hogy egyszer s mindenkorra megoldja az apja halálát övező rejtélyt.


Gringo - A jóhiszemű és becsületes jenki, Harold Soyinka (David Oyelowo) látszólag egy zökkenőmentes üzleti útra indul Mexikóba. De ami a határon túl vár rá, az a legvadabb rémálmait is felülmúlja: hirtelen egy drogkartell és a kábítószer-ellenes ügyosztály kereszttüzében találja magát, és mire rádöbben, hogy sunyi kollégái bepalizták, a törvénytisztelő állampolgárból körözött bűnözővé válik. A világ egyik legveszélyesebb helyén mindenre elszánt gengszterek és morális dilemmával küzdő zsoldosok eszén kell túljárnia, miközben mindenki szív - így vagy úgy. 


Az elrabolt hercegnő (The stolen princess) - Az animációs film története a dicső királyok, meseszép hercegnők és varázslók idején játszódik. Ruslan, egy álmodozó vándorművész megismeri a gyönyörű Milát, akibe azonnal beleszeret - nem is sejtve róla, hogy ő a király lánya. A szerelmesek boldogsága sajnos nem tart sokáig: Chоrnomor, a gonosz varázsló Ruslan szeme előtt rabolja el Milát, hogy a lány szerelmét kihasználva saját gonosz erejét növelje. A fiú a lány megmentésére siet, hogy bebizonyíthassa, az igaz szerelem erősebb mint bármelyik varázslat a földön.


 

Színház


Március 20., kedd, 9.30 és 11 órától: Hapci király birodalma - Iparosotthon, bemutató, illetve Iciri-piciri bérlet
Március 21., szerda, 9.30 és 11 órától: Hapci király birodalma - Iparosotthon, bemutató, illetve Iciri-piciri bérlet
Március 21., szerda, 17 órától: Charley nénje - Északi Színház, Abdai Sándor bérlet
Március 23, péntek, 19 órától: Család ellen nincs orvosság – Északi Színház, Tarnói Emília bérlet
Március 24, szombat, 19 órától: Család ellen nincs orvosság – Északi Színház, Török István bérlet
Március 24, szombat, 19 órától: Boldogság – Szakszervezetek Művelődési Háza, a budapesti József Attila Színház vendégjátéka
Március 25., vasárnap, 15 órától: Család ellen nincs orvosság – Északi Színház, Vándor András bérlet
Március 25., vasárnap, 19 órától: Család ellen nincs orvosság – Északi Színház, Kerémer Sándor bérlet


 

Kiállítás


Tavaszi Fesztivál

A polgármesteri hivatalban nyitották meg a Szatmári Képzőművész Egyesület tagjainak kiállítását. Ez alkalommal 29 alkotó több mint 90 műve látható. A kiállított alkotások között láthatunk fényképeket, grafikákat, favaragványokat és festményeket is.


A kiállító művészek: Ardelean Anton, Baráth Csaba Attila, Babut Dorica, Bihari Beatrix Renáta, Buze Corina, Chereches Alexandra, Dan Gheorghe, Dragos Vasile, Estan Ecaterina, Foris Ecaterina, Gergely Csaba, Ghitta Silvia, Gyene Arnold, Haller Valentina, Keresztesi Monica, Kóter László, Mák Zsolt, Moldovan Cristina, Rátz Izabella, Rustiuc Mircea, Salajan Catalin, Simon Andrea, Szemerei Zsolt, Szodoray Parádi Hajnal, Tamasan Andrea, Tillinger Stefan, Veress Erzsébet és Zilahi Kató Klára.


A kiállítás március 3. és április 13. között tekinthető meg, a belépés ingyenes.


Képzőművészeti kiállítás
A Szatmár Megyei Tanács, a Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal, a Szatmárnémeti Városi Tanács valamint a Szatmári Képzőművészek Egyesülete szeretettel várja Önt és barátait csütörtökön, 2018. március 22-én, 16:00 órakor Ardelean Anton (festészet); Dragoş Vasile (szobrászat); Zilahi Kató Klára (fényképészet) képzőművészeti kiállításának megnyitójára a Szatmár Megyei Tanács  Képzőművészeti Galériájába.
 

A kultúrműsort Morar Loredana (folk) szolgáltatja. A kiállítás 2018. március 22. - 2018. május 2. között látogatható.


 

Kultárlis Program


Bartók Emlékest
 

A művészeti estet március 23-án, pénteken este 17:00 órától a Szatmárnémeti Művészeti Iskolában – régen Népművészeti Iskola – tartják a Ioan Slavici Főgimnázium mellett, a Ioan Slavici utca 6. szám alatt.  Az egyesület ezúttal a Művészeti Iskola közreműködésével várja a zenekedvelőket. Részletes leírás az alábbi linkre kattintva olvasható. 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: